Smart výrobky a ich využitie

- Kategórie : BLOG MKF

O SMART výrobkoch, od nás už niečo viete, už sme Vám hovorili, na akej platforme fungujú, čo je to ZigBee brána, ale poďme sa pozrieť na samotné výrobky čím nám môžu byť prospešné a prečo si ich vlastne kúpiť.

Detektory - senzory sú pre domácnosti, ale aj firmy kľúčovými súčasťami chytrých domov, ktoré zvyšujú komfort, úsporu energie a hlavne bezpečnosť. Niektoré výrobky sa dajú rôzne kombinovať a potom tým získate multifunkčný výrobok. SMART výrobky, máme rozdelené do niekoľkých skupín, ktoré sa dajú navzájom rôzne prepájať. V našom článku sa teraz pozrieme na skupinu senzory a čidlá. Myslite na to, že detektory sú tu pre našu pomoc a zvýšenie bezpečnosti, nezabúdajte teda na pravidelné revízie a kontroly.

Detektor oxidu uhoľnatého CO so sirénou

Oxid uhoľnatý nie je vidieť, ani cítiť, už pri slabej koncentrácii sa viaže na krvné farbivo namiesto kyslíka a my môžeme pociťovať nevoľnosť, slabosť malátnosť…, toto sú len čriepky príznakov otravy oxidu uhoľnatého, a nie nadarmo sa mu hovorí, „tichý zabijak“.

Preto ľudia, ktorí majú doma karmu, krbové kachle či krbové vložky by mali zbystriť a venovať sa bezpečnostnému zariadeniu, ktoré zvýši ich bezpečie a bezpečnosť domova. Jedným z takých je MKF-TSW130. Ide o detektor oxidu uhoľnatého CO s akustickou sirénou a zasielaním notifikácií. Detektor funguje nasledovne: V prípade zaznamenania tohto plynu v stráženom priestore spustí akustickú sirénu s intenzitou až 75 db, bude blikať výstražná LED kontrolka a okrem iného zašle aj správu na mobilný telefón už v samom začiatku a pri malej koncentrácii, čím zabráni prípadnej otrave.

Detektor plynu so sirénou

Plyn využívame v domácnostiach na varenie aj kúrenie, a vždy sa môže stať neočakávaná vec, kedy plameň zhasne, ale plyn môže utekať ďalej a tým napáchať väčšie škody na zdraví ale aj majetku v podobe výbuchu a následnému požiaru. MKF-TSW120 detektor zemného plynu a Metánu (CH4) je určený na detekciu úniku plynu, s akustickou sirénou s úrovňou 70 db/1m, zasielaním bezpečnostných správ na mobil či tablet, teda ste informovaní aj v prípade, že nie ste doma.

Detektor dymu so sirénou

Požiar je vždy veľmi nepríjemná záležitosť a dokáže napáchať veľké škody na majetku. Pri požiari tiež vznikajú nebezpečné splodiny, ktoré sú pre náš organizmus nežiaduce a ich vdýchnutie môže byť pre zdravý fatálne. MKF-TSW090 Detektor dymu so sirénou v prípade požiaru, dokáže vysoko citlivým čidlom zachytiť dym, spustiť poplašnú sirénu a zároveň zaslať správu na mobilný telefón alebo tablet. Hlasitosť sirény je 90 db/1 m. Vy máte tak možnosť rýchlo zareagovať aj v prípade, že nie ste doma.

Senzor teploty a vlhkosti + siréna

Všetci vieme, že vetrať sa musí, av zime sa nám do toho extra nechce, ale vďaka vetraniu vymeníme vydýchaný vzduch a znížime vlhkosť v miestnosti, ktorá často spôsobuje nechcené plesne. Vďaka nášmu MKF-TSW150 senzoru teploty a vlhkosti viete presne akú máte v izbe vlhkosť a teplotu. V prípade, že v miestnosti sa prekročia nastavené hodnoty príde Vám notifikácia a môže sa zapnúť siréna. Zvuk sirény si môžete zmeniť na príjemnú melódiu, na výber máte z 8 druhov melódií.

Senzor teploty a vlhkosti

Vedeli ste, že je dobré krátkodobé, ale časté vetranie aj v prípade, že prší? Aj vďaka tomu si v miestnosti dokážete znížiť vlhkosť, ktorá môže mať neblahý vplyv na váš životný komfort. MKF-TSW102 Tuya WiFi Smart je snímač teploty a vlhkosti v miestnosti. Ide o bezpečnostný prvok, detekujúci teplotu a vlhkosť, neustále vykonáva monitorovanie stavu a dokáže zasielať bezpečnostné správy na váš mobil či tablet.

Všetky tieto výrobky máte možnosť párovať s ďalšími SMART výrobkami a získať tak výrobok s vylepšenými vlastnosťami. Čo a ako párovať, Vám napíšeme nabudúce.

Zdieľajte tento obsah